divendres, 27 d’abril del 2018

Alguns que han arribat després passen davant! Què passa a urgències?


Alguns que han arribat després ja han passat i han estat visitats i altres que fa temps que han arribat  es queden a la sala d’espera. Aquesta és una situació que alguns pares heu pogut presenciar quan assistiu a urgències perquè el vostre infant sigui visitat.
En les urgències dels hospitals no s’entra per ordre d’arribada?  La resposta és: NO! Històricament en els hospital es feia servir el torn arribada com la pauta per decidir l’ordre de visita dels pacients. Això significava que infants amb situacions greus, com a dificultat per a respirar o dolor intens, esperaven el seu torn mentre es visitaven infants amb patologies menys urgents. Però des de ja fa temps això ha canviat.
En pràcticament tots els hospitals de Catalunya, i de la resta del mon, hi ha establerts sistemes de classificació dels pacients en funció de la seva urgència. Aquest sistema de classificació dels pacients a urgències es diu Triatge. El triatge intenta classificar els pacients per garantir una atenció més precoç als infants que precisen una visita més urgent.
A les urgències poden arribar des de pacient amb risc de morir si no es fa una actuació immediata a infants amb situacions agudes però no urgents. Des d’infants que han estats atropellat per un cotxe a infants amb una lesió a la pell. En aquestes dues situacions extremes és fàcil d’entendre que l’infant atropellat sigui atès primer independentment de l’ordre d’arribada.  Aquesta és la utilitat que té aquest sistema de classificació que permet ordenar de forma correcta l’atenció més adient als infants en funció del seu estat físic.

En determinades situacions, com a la temporada de la grip, les urgències poden estar col·lapsades. En situacions de col·lapse les demores poden ser importants en urgències, en aquestes circumstàncies és especialment útil el triatge perquè evita que els infants més greus pateixen demores en la seva atenció que poden suposar un risc per la seva salut. Perquè el triatge no soluciona ni la saturació de les urgències ni el mal ús que es pugui fer de l’atenció urgent hospitalària

Així que la propera vegada que aneu a urgències amb el vostre infant comprovareu que la prioritat és l’estat de l’infant i no l’ordre d’arribada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada