divendres, 22 de setembre del 2017

El son als infants


Els infants han tornat a l’escola, ja dormen prou per poder fer les seves activitats diàries? El son té un paper fonamental en el desenvolupament, creixement i benestar dels infants i dels adults. Dormir és una activitat imprescindible per l'equilibri físic i psíquic de la persona.
Els bons hàbits per dormir tenen un paper primordial en la salut física i el benestar emocional de l'infant. Aquest bons hàbits de son s’han d’adquirir des del naixement.
Els infants que no dormen prou poden tenir dificultats per fer les activitats habituals del dia.



Quant han de dormir els infants?
Un terç de la nostre vida dormint. Però quan necessita dormir cada infant? Cada infant és únic i té unes necessitat de son pròpies. La durada del son depèn a més de factors individuals, de l’edat, de l’estat de salut i emocionals, de les activitats diàries, etc…
Com a guía orientativa poden dir que els nadons poden dormir entre 16 i 18 hores al dia; els menors de 2 anys fan una mitjana de son de 13 hores al dia (incloent migdiades); dels 3 als 5 anys la mitjana és de 10-12 hores (incloent migdiades), i entre els 6 i els 10 anys els infants dormen unes 10 hores al dia. Els adolescents necessiten dormir de 8-10 hores diàries.
Els infants acostumen a fer dos migdiades (al matí i a la tarda) fins als 18 mesos i seguir amb una, habitualment a la tarda, fins al 3 – 4 anys, tot i que hi ha infants més grans que continuen amb les migdiades i altres deixen de fer-les més aviat. Cada infant és únic.
Els primers mesos de vida els lactants es desperten varies vegades cada nit, els despertats nocturns van disminuint amb la edat tot i que fins al 2% dels infants de 5 anys encara en fan algú durant la nit.
Consells per assolir hàbits de son saludables
1.    Un nen que està massa cansat tindrà més dificultat per dormir. Mantenir-lo despert tot el dia sense fer migdiada potser més un problema que una solució.
2.    Si es desperta a la nit. Espereu uns minuts perquè es torni a dormir tot sol abans d'anar a veure-ho.
3.    Eviteu estimular el vostre nadó amb alimentació o canvis durant la nit.
4.    Establiu un horari habitual per l'hora d'anar a dormir i per les migdiades.
5.    Manteniu una rutina a l’hora d’anar a dormir: Fer-li un bany d'aigua tèbia (per més petits), rentar-se els dents, llegir-li un llibre o fer un joc tranquil (un puzle)... dintre de la seva habitació o en el seu propi llit
6.    Feu que el dormitori sigui un lloc tranquil, còmode i relaxat, amb una il·luminació suau i poc soroll.
7.    Tranquil·litzeu i doneu suport si el vostre infant té por a l'hora d'anar a dormir o té malsons.
8.    No doneu al vostre infant begudes amb cafeïna.
9.    Eviteu la televisió abans d'anar a dormir.

10. No permeteu que el vostre infant tingui televisió, ordinador o videojocs a la seva habitació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada