divendres, 1 de setembre del 2017

Comença el curs !/?


Arriba l’hora de tornar a fer la motxilla de l’escola. Mentre els infants fiquen les llibres, els llapis i les llibretes a la motxilla, els pares també tenen un seguit de coses que han d’anar preparant. 


Aquí teniu uns consells que independentment del èxit o fracàs dels curs anterior o de la necessitat de intervencions específiques i individualitzades, poden ajudar a un bon desenvolupament del curs que ara comença.

Son: Torni a les rutines. Comenci ja a modificar els horaris. Es normal que pares i mares siguin més laxos durant l'estiu amb els horaris d'anar a dormir. Però d'aquí a pocs dies aquests horaris es tornaran molt més rígids. Alguns dels nostres fills o filles poden tenir problemes en fer aquest canvi des del horari d'estiu al horari escolar. Per això està bé facilitar aquest canvi dels horaris fent-los de forma progressiva. Un bon hàbit del son és un element essencial per aconseguir un bon rendiment escolar i per realitzar amb èxit la resta d'activitat del dia. A la meva pagina "Prop dels infants" trobareu consells per a fer aquest canvi del horari d’estiu a l’horari escolar (https://goo.gl/PjCvQi)

Alimentació: També les rutines de l’alimentació. S’ha de fer l’esforç per que el moment de estrés que apareix a totes les llars a primera hora del matí no faci descuidar l’esmorzar, que és  un àpat molt important per a l’infant. L'esmorzar ha d’aportar la quarta part de les calories que corresponen a la dieta diària. Un esmorzar equilibrat ha d’incloure els principals nutrients, així hi  formen 


part el pà o els cereals o les galetes, la llet o el iogurt, la fruita o els sucs o batuts fets a casa i algunes proteïnes com pernill o embotits no grassos.

Quan comenci el curs estableixi controls de rutina. Per als nens més petits controli que a la motxilla porta els deures fets i els elements necessaris (gimnàstica, música...) pel dia següent. Pels més grans hi ha prou amb un control verbal. No ho faci quan es posen a dormir o al matí, aleshores ja no hi temps per a res.

Rendiment escolar: Un bon rendiment escolar resulta de la conjunció de diferents factors. La relació estreta entre la escola i la família és una d’elles. Si el curs anterior van haver problemes comenci des de el primer dia a abordar el problema. Més sobre rendiment escolar a (https://goo.gl/4Cyi6P)

Prepareu un lloc per a fer les tasques escolars. El lloc ha de tenir dues característiques bàsiques: Bona llum i bon espai. El silenci és una peculiaritat especifica de cada persona. Alguns necessiten tranquil·litat altres necessiten música. Proporcioneu l'espai ell o ella ja posarà el soroll.

Programeu les activitats. Programeu les activitat pel curs. Assegureu-vos que els infants realitzin una activitat física diària, què pels més grans i els adolescents hauria de ser d’una hora al dia. Infant actiu = Adult saludable. Cal òbviament un temps per l'estudi, també possiblement vostè vulgui que facin alguna altivitat extraescolar (futbol, piano, anglès o dansa...), però també s’han de reservar uns espais d'inactivitat, per jugar, per relaxar-se. S'han de programar activitats sense oblidar que els infants necessiten ser infants.

Impliqueu-vos en la escola Faciliteu canals de comunicació amb els professor, amb entrevistes personals o amb notes escrites a l'agenda. Participeu en les activitats que organitza la escola (dia de portes obertes, carnestoltes, festa final de trimestre o de curs...). També impliqueu als infants amb la seva escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada