dilluns, 7 de novembre del 2016

Normes d’actuació front la intoxicació per fum


 Sembla que les isòbares dels mapes del temps indiquen que el fred ja ha arribat. Durant els propers mesos escalfarem les nostres cases amb estufes o altres estris de combustió. Heu de revisar que aquests aparells funcionen bé, que fan una combustió correcte i hi ha una manera eficient d'eliminar els gasos i els fums de la combustió.

La intoxicació per monòxid de carboni, que és el resultat de la mala combustió de estufes, brasers, xemeneies... sempre apareix, òbviament, en aquesta època de l'any. El monòxid de carboni és un gas inodor, insípid i incolor, és a dir que no és pot detectar per els nostre sentit, i així la intoxicació és produeix sense adonar-nos. La intoxicació per monòxid carboni provoca malestar, son, mal de cap i vòmits, i si la intoxicació prou greu pot ser mortal.

La Societat Espanyola d'Urgències Pediàtriques va elaborar uns consells de com "actuar frente a un accidentes infantil", que en l'apart de d'intoxicacions per fums recomana 5 normes d'actuació dels pares davant d'aquesta situació:


1.   Obrir les finestres.
2.   Treure el infant a l'aire lliure.
3.   Demanar ajut, trucar al 112.
4.   Si l'infant està inconscient, però respira, deixar tombat de costat fins que arribi l'ajut.
5.   Si l'infant està inconscient, però no respira, iniciar maniobres de reanimació (boca a boca i massatge cardíac).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada