divendres, 14 d’octubre del 2016

Homeopatia i dentició infantil, una relació perillosa

    En una nota de premsa de setembre de 2016, la FDA (l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units, FDA, en les seves sigles en anglès) adverteix sobre el perill de l'ús pastilles i gels homeopàtiques per alleugerir els símptomes de la dentició en els nadons. 
La FDA, és l'agència del Departament de Salut i Serveis Socials dels Estats Units, que protegeix la salut pública assegurant la protecció, eficàcia i seguretat dels medicaments, les vacunes i altres productes biològics destinats a l'ús en éssers humans. L'Agència també és responsable de la protecció i seguretat del subministrament nacional d'aliments, els cosmètics i els suplements dietètics.

Més de 400 nadons, segon la FDA, que havien rebut remeis homeopàtics per ajudar al mal de les genives van desenvolupar problemes seriosos de salut en els últims sis anys, incloent convulsions, dificultat per respirar, vòmits i restrenyiment, d'acord amb una investigació realitzada pels reguladors dels Estats Units. Almenys 10 van morir. Tot i que la investigació no a conclòs encara, la FDA adverteix als pares sobre els perills potencials dels productes homeopàtics per la dentició.

L'homeopatia es basa en la idea que les substàncies que causen una malaltia es poden tractar administrant aquestes mateixes substàncies en dosis molt diluïdes. Aquesta hipòtesis desenvolupada en el segle XVIII, i no està recolzada per la ciència mèdica. No obstant això, els productes homeopàtics i plantes medicinals es venen juntament amb els medicaments convencionals a les farmàcies. Els nord-americans al 2012, van gastar en la compra d'aquests productes 6400.000.000 dòlars.
La FDA no té constància que les pastilles i gels homeopàtics per a l'alleugeriment dels símptomes de la dentició hagin avaluat la seva seguretat i eficàcia, ni tampoc té coneixement que aquests productes, suposadament indicats per alleujar els símptomes de la dentició, ofereixin cap benefici de salut. La Dra. Janet Woodcock, directora del Centre d'Avaluació i Investigació de la FDA, assenyala que "els símptomes de la dentició es poden controlar sense necessitat d'usar medicaments amb o sense recepta ", i "recomanem als pares i cuidadors que no donin als nens pastilles ni gels homeopàtics per a l'alleugeriment els símptomes de la dentició i que consultin amb professionals mèdics sobre altres alternatives segures".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada