divendres, 19 d’agost del 2016

Te verd i la síndrome de Down. Encara en fase experimental


La síndrome de Down és un conjunt de símptomes i signes diversos que es manifesten a causa de l'excés de material genètic del cromosoma 21. Alguns d'aquests símptomes i signes es presenten en tots els casos; d'altres, al contrari, poden estar presents o no.

Un estudi de l'Institut Hospital del Mar (IMIM) i el Centre de Regulació Genòmica (CRG) ambdòs a Barcelona, que es va publicar a la revista "Lancet Neurology", ​​ha demostrat per primera vegada que un compost present en el te verd, la epigalocatequina galat, combinat amb un programa d'estimulació millora el desenvolupament al llarg dels 12 mesos. El tractament aporta beneficis en la memoria a curt termini, el control dels impulsos i la capacitat de desenvolupar-se en la vida diària.

El treball s'ha d'entendre com un primer pas en un camp en el qual fins molt poc es creia que no hi havia cap tractament farmacològic disponible. Tot i que hi ha comercialitzats extractes de te verd, els propis autors del estudi recomanen el consell professional individualitzat abans de fer servir la epigalocatequina galat. En la mateixa linea el comitè mèdic i científic de la Fundació Catalana Síndrome de Down considera que, malgrat els resultats prometedors sobre el te verd realitzat, encara no hi ha suficients evidències científiques que aconsellin el seu ús generalitzat en persones adultes amb la síndrome de Down. En menors de 18 anys, d'acord amb l'Agència Europea del Medicament (Committee on Herbal Medicinal Products), el seu ús no està recomanat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada