divendres, 16 d’octubre del 2015

Comença la campanya vacunal antigripal

Com cada any amb la tardor arriba la campanya vacunal contra la grip, aquest any la campanya comença el proper dilluns 19 d’octubre.

La grip acostuma a ser una malaltia benigna, però hi ha grups de risc en les que la grip pot provocar complicacions greus o descompensacions de les seves malalties cròniques. Per aquests grups de risc la vacuna està finançada. Són:
  1.  Persones d’edat igual o superior a 60 anys.
  2. Persones menors de 60 anys amb risc de complicacions: nens (majors de 6 mesos) i adults amb malalties cròniques cardiovasculars, neurològiques o pulmonars (incloent l’asma), amb malalties metabòliques (com la diabetis), problemes renals, anèmies i altres situacions que comporten immunosupressió, i també a les dones embarassades.
  3. Persones que poden transmetre la grip a aquelles que tenen risc de patir complicacions: treballadors de centres sanitaris, d’institucions geriàtriques o que cuiden o conviuen amb persones de risc (les del grup anterior)
  4. Persones que treballen en serveis públics essencials: com forces i cossos de seguretat, bombers, serveis de protecció civil, d’emergències sanitàries, d’institucions penitenciàries,… tant pel fet que poden actuar com una font d’infecció per a persones de risc com pel fet que formen part del col·lectiu de serveis essencials per a la comunitat.
Si esteu dintre d'un d'aquest grip de risc es important que us adreceu al vostre centre de salut on us informaran de com i quan es podrà administrar. Si vostè o els vostres fills no esteu als grups de risc, també us podeu vacunar. La vacuna de la grip és una forma segura i eficaç de prevenir la malaltia tant en els adults com a la infància.

Recordeu que el virus de la grip té una important capacitat de mutació, i per tant la vacuna que s'aplica aquest any, pot no ser efectiva per la propera temporada, per això a diferència de la resta de vacunes, ens hem de vacunar cada any contra la grip.

La vacuna contra la grip no pot provoca la malaltia, la vacuna si pot provocar algun efecte secundari generalment menor, com a dolor en la zona de la aplicació de la vacuna o febrícula. Aquests efectes secundaris no són greus i desapareixen en un parell de dies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada