divendres, 28 d’agost del 2015

Del horari d'estiu a l'horari escolar

Aquest és el darrers dies d'agost. Hi ha una hora menys de sol que el dia de la revetlla de Sant Joan, indubtablement els dies es van retallant. A la tele ja fan anuncis de motxilles i altres materials escolars i encara més definitiu ja es fan anuncis per iniciar col·leccions en fascicles... L'estiu està finalitzat.


Durant l'estiu, els pares són més laxo en l'horari dels seus fills. Però ara que el inici del curs escolar comença a fer-se present, cal el pas del horarir d'estiu l'horari escolar. Algunes normes que poden ajudar a passar l’horari escolar

  1. Comenci les normes al voltant de dues setmanes abans del inici del curs. D’aquesta manera, quan comencin les classes, el seu fill estarà acostumat al nou horari. Posi regles pels més petits i negocií amb els més grans.
  2. Limiti el temps de televisió i proposi activitats relaxants en una zona poc il·luminada i relaxant abans de dormir. Totes dues regles ajuden a entrar en un ritual nocturn que faciliti els hàbits de son.
  3. Creï un ambient agradable en el dormitori, però recordi que és un espai per dormir. El dormitori ha de ser un lloc poc lluminós i silenciós. Els equips elèctrics com a computadores, televisors o videojocs creen unes distraccions i una excitació que dificulten el dormir als nens. Totes aquestes pantalles haurien d’estar col·locats fora de l’habitació durant l’any escolar.
  4. Tregui les migdiades. Comenci a retirar les migdiades si ha agafat aquesta pràctica durant l’estiu. Les migdiades a la tarda tenen una tendència a retardar l’hora d’anar a dormir i creen problemes durant el curs escolar.
  5. Feliciti els bons hàbits de son. Els reforços positius o els petits premis poden ajudar a aconseguir que els infants petits vagin aviat al llit. Amb els nens/es més grans i els/les adolescents negoci, dialogui i informi dels efectes físics i biològics (baix rendiment, risc de depressió, augment de pes…) que dormir poc pot tenir sobre ells.

Gaudiu de les darreres setmanes de vacances

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada