divendres, 12 de desembre del 2014

Decàleg de la grip. Consells per protegir els seus fills en aquesta temporada de grip.



Encara no ha començat de forma epidèmica la grip si ens fixem en el darrer informe de vigilància de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya. 

La grip és una infecció respiratòria (del nas, la gola i els pulmons) causada per una varietat de (soques) del virus de la grip que circulen en les comunitats cada any. La temporada de grip comença generalment al desembre i amb diferents pujades i baixes arriba fins al febrer. Els símptomes de la grip inclouen febre, mal de cos, tos i congestió. La vacuna es la millor manera de prevenir la grip. L'Acadèmia Americana de Pediatria donar els següents consells addicionals per aturar la propagació dels germens de la grip:
  1. Tossi i esternudi en un mocador d'un sol ús. Si vostè no té temps per aconseguir un mocador, doblegui el braç i esternudi o tossi en el. Ensenyi als seus fills a fer el mateix. 
  2. Utilitzi mocadors de paper per netejar els mocs i els esternuts. Tiri el paper a les escombraries després d'usar-lo. Utilitzi una màscara si té molta tos o esternuda amb freqüència. 
  3. Eviti petonejar al seu fill en o al voltant de la boca o la cara quan algú dels dos està malalt. 
  4. Assegureu-vos que tots es rentin les mans abans i després d'entrar en contacte proper amb algú que té la grip. Totes les persones s'han de rentar les mans amb aigua tèbia i sabó durant almenys 15 segons (gairebé tan llarg com la tornada del "Joan petit quan balla"). També són útil els netejador de mans sense aigua, especialment quan no disposem d'aigua. 
  5. No permeti que els nens comparteixen xumets, tasses, culleres, forquilles, draps o tovalloles. Mai comparteixi raspalls de dents. 
  6. Renti els plats, forquilles, gots i culleres amb aigua calenta i sabó o al rentaplats. 
  7. Canvi les tovalloles de tela amb freqüència i renti'ls amb aigua calenta. 
  8. Netegi totes les superfícies, i les joguines, amb un desinfectant o sabó i aigua calenta. Els virus poden viure més de 30 minuts en les portes, tauletes i fins tot joguines. 
  9. Mantingui, en particular els nens, lluny del fum de tabac. Els nens que estan exposats al fum del tabac tenen un major risc de malalties respiratòries. 
  10. Eviti tocar-se els ulls, el nas o la boca si no té les seves mans netes, per evitar contagiar-se accidentalment amb els germens que hi ha en el medi ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada