divendres, 3 d’octubre del 2014

Què és la malaltia de mà-peu-boca?


La malaltia de mà-peu-boca és una infecció viral que es veu amb més freqüència en els nens i nenes entre un i deu anys, que en el darrers any ha augmentat la seva freqüència. La malaltia s’observa més freqüentment en els nens i nenes però tampoc es excepcional trobar-la en adolescents i adults joves.

 La malaltia de mà-peu-boca provoca petites però molt doloroses vesícules a la gola, genives, llengua i també a la part interna de les galtes. En les mans, plantes dels peus i l’àrea del bolquer apareix una granissada amb vesícules. Els pacients poden presentar febre i falta de gana acompanyant al quadre clínic.
El pediatre no necessitarà habitualment més que l'examen físic per avaluar els símptomes i símptomes i fer el diagnòstic. Les exploracions complementàries només són necessàries si hi ha complicacions.
No hi ha un tractament específic per aquesta malaltia. Com en altres malalties víriques és possible que el pediatre li recomani paracetamol per a controlar la febre del seu fill i alleujar les molèsties de les vesícules de la boca. Una dieta tova i a temperatura ambient (ni massa freda ni massa calenta) pot ajudar.
A la majoria de casos, els nens i nenes es recuperen d’aquesta infecció en un termini de 7 a 10 dies sense seqüeles. Els enterovirus, virus causant d’aquesta malaltia, poden presentar molt ocasionalment complicacions del cor o meningis.
No hi ha cap vacuna disponible per la prevenció de la malaltia mà-peu-boca. Els bons hàbits de rentat de mans ajuden a reduir les probabilitats de propagar aquest i altres virus. Quan un nen o nena emmalalteix de mà-peu-boca, s'ha d'abstenir d’assistir a l'escola, a la piscina o la llar d'infants durant els primers dies de la malaltia.
Si el seu fill es queixa de molt mal de coll, mal al pit, respira amb dificultat o està ensopit consulti de nou al seu pediatre. La dificultat per empassar ocasionada per les vesícules bucals, poden provocar-li problemes d’alimentació.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada