divendres, 1 d’agost del 2014

Celebritys i ciència, una mala combinació.


Es crea opinió en base a rumors i informació dubtosa trobada a Internet! Es neguen els fets científics! Es dubta de les explicacions científiques, no importa lo aclaparadores que siguin! Es dubta de la utilitat de les vacunes!
Però Internet no és l'únic culpable d'aquesta bogeria intel·lectual. A Estats Units, les “celebritys” no tenen cap problema en donar la seva opinió sobre qualsevol tema polític, social o científic. No tenen cap pudor a parlar amb total rotunditat sobre coses en les que són absoluts ignorants. A casa nostra aquest es el territori dels “tertulians”, unes persones que ho saben tot sobre totes les coses.
Com a mostra el web ( Goop) de l’actriu Gwyneth Paltrow que no sembla tenir cap por al ridícul. Si entreu en el seu lloc web trobareu els comentaris que ella fa sobre alguns hotels, tendes i restaurants que li han agradat. Però l’actriu també ofereix les seves reflexions sobre una nova i hollywoodiana filosofia de pa sucat en oli: “la energia de la consciencia”
Paltrow diu ser una seguidora de Masaru Emoto, un empresari japonès que manté que la negativitat humana pot canviar la estructura del agua: "Las molècules es comporten de manera diferent en funció de les paraules o la música que hi ha al seu voltant”. Em sembla que aquest empresari ha vist masses vegades l’anunci de Bruce Lee: “Be water my friend” 
Gaudim de les seves interpretacions, però no parem massa atenció a les seves reflexions científiques de ella i d’altres personatges mediàtics, científicament no qualificats.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada