divendres, 11 de juliol del 2014

Picades d'insectes i viatges



Els viatges a lloc exòtics són molt atractius, però podem tenir algun risc per a la salut. Algunes malalties relacionades amb els viatges són transmeses per insectes, com mosquits, paparres, puces o mosques. Per minimitzar el risc, abans de viatjar penseu en les mesures de protecció individual contra els insectes i els medicaments i/o vacunes preventives adequades.

Recomanacions de les picades d'insectes per a viatgers
  1. Utilitzi una camisa de màniga llarga i sabates (no sandàlies) i un barret.
  2. Apliqui repel·lent per a insectes sobre la pell exposada. Usi els repel·lents antimosquits només en nens majors de 1 anys. Eviti l'ús excessiu o múltiples aplicacions. Usi la concentració més baixa pels nens. No ho faci servir sota la roba. No ho apliqui en talls, ferides o pell irritada. Eviti àrees sensitives com els ulls, boca, foses nasals o les orelles. El DEET (Dietil-toluamida) és un repel·lent contra insectes molt efectiu. Si voleu aplicar-vos també protector solar, aplicar el protector primer, deixeu reposar a la pell durant uns 20 minuts i després d'aplicar el repel·lent d'insectes que contingui DEET.
  3. Dormi sota una mosquitera. És recomanable pels adults i quasi obligatori pels nens. Utilitzi mosquiteres per protegir els nens també quan són en el bressol o el cotxet.
Com tractar les picades en els nens?
  1. Mantingui una correcta higiene de la pell i de les ungles per evitar la infecció.
  2. Faci servir una loció de calamina si els símptomes són lleus, el nen no es grata o hi ha poca picor. Posi la loció sovint per evitar el gratat.
  3. Apliqui una crema de hidrocortisona, una o dos veces al dia, si no hi ha prou amb calamina o el talc per alleujar la picor.
  4. Eviti el preparat tòpics amb antihistamínics que poden produir al·lèrgia cutània.
  5. Consulti si la picor és molt intensa, hi ha inflamació, butllofes i /o crostes.
  6. Consulti també si hi ha un fibló o una paparra adherida: És preferible que un sanitari s'asseguri que l'extracció és completa.
  7. Porti a el seu kit d'emergència amb adrenalina per evitar el risc de “xoc anafilàctic” si té una al·lèrgia coneguda a vespes o abelles.


Trobareu mes informació a la meva pagina “Prop dels infants
De tota manera abans de viatjar a alguns països no hi ha prou amb fer prevenció dels mosquits, podeu trobar més informació a tríptic: “Si marxes de viatge no descuidis la salut 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada