diumenge, 29 de juny del 2014

Poso calor o poso fred?


La calor i el fred són els dos tipus de tractament per alleujar el dolor no invasius per molèsties musculars i articulars. Utilitzar una o altra dependrà de si el dolor és recent o recurrent. En general, una lesió nova causarà la inflamació i possiblement inflor. El fred disminuirà el flux de sang a la lesió, disminuint d'aquesta manera la inflamació i la inflor. El dolor que es repeteix des de fa temps pot ser tractat amb calor, que portarà sang a l'àrea i promourà la cicatrització i la curació.

La teràpia amb calor

La calor obre els vasos sanguinis, així augmenta el flux sanguini i el subministrament d'oxigen i nutrients que ajuden a reduir el dolor en les articulacions i a relaxar els músculs, els lligaments i els tendons adolorits. La calor també disminueix els espasmes musculars i pot facilitar els moviments. L'aplicació de calor local ajuda a millorar la flexibilitat dels tendons i els lligaments, redueix els espasmes musculars, i alleuja el dolor.

Com s'aplica la calor?

La calor pot ser seca o humida. La calor humida pot assecar la pell. La calor humida penetra millor. La calor es pot aplicar per un coixinet elèctric, una bossa d'aigua calenta o amb banys d'aigua calenta. La calor ha de ser tèbia, no calenta, i s'ha de mantenir a una temperatura constant, si és possible. Apliqui calor si hi ha rigidesa o dolor en les articulacions o la musculatura.

Com utilitzar de forma segura la calor?

  1. No apliqui calor directament sobre la pell, emboliqui en una tovallola prima.
  2. No apliqui calor durant més de 20 minuts.
  3. No utilitzeu calor si hi ha inflor. Utilitzeu fred primer, i després calor.
  4. No utilitzeu calor a una ferida oberta o punts de sutura.
  5. No dormi amb un coixinet tèrmic; es podria cremar la pell.

La teràpia amb fred

El fred disminueix el flux de sang a una lesió, reduint així el dolor i la inflor. L’aplicació de fred localitzat redueix la circulació, reduint la inflamació, els espasmes musculars i el dolor. Utilitzi fred si la zona està inflada o moradenca.

Com s'aplica el fred?

El fred es pot aplicar amb una bossa de gel o de pèsols congelats. Qualsevol tractament en fred millor fer-lo servir durant 24 a 48 hores següents a la lesió. La teràpia amb fred és bona per als esquinços, torçades, cops i contusions que poden ocórrer en els esports. Utilitzi fred si hi ha inflamació o inflor.

Com utilitzar de forma segura el fred?

  1. No l'apliqui el fred directament sobre la pell. Emboliqui el gel o els paquets de gel en una tovallola prima abans d'aplicar-la.
  2. No l'apliqui fred més de 20 minuts. Deixi després recuperar la temperatura de la zona durant 10 minuts abans d'aplicar de nou fred.

Document elaborat seguint les recomanacions de la Universitat de Rochester (Dra. Cynthia Godsey)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada