diumenge, 11 de maig del 2014

Papa, mama vull fer-me un tattoo!!!! I ara que fem?



Els tatuatges són procediments de decoració del cos humà amb dibuixos indelebles consistent en la introducció de pigments colorants sota la pell, normalment per mitja de puncions, tot seguint dissenys previs pintats a la superfície (Enciclopèdia catalana). A centreeuropea i Escòcia era una practica freqüent fins la edat mitja especialment. Les darreres aventures dels herois gals Astèrix i Obèlix, que transcorreren a Escòcia, es titulen “Astèrix i els Pictes “(“pintats”, “tatuats”). També era habitual en les illes del Pacífic (Polinesia, Micronesia...). A casa nostra, els tatuatge eren propis d'ambients marginals, però això ha canviat definitivament des de fa anys.

Pot causar problemes de salut 
Els tatuatge podem ocasionar alguns problemes de salut. La reacció al·lèrgica als tints és poc freqüent però no es pot oblidar. Si els tatuatges no es fan amb òptimes condicions higièniques, com en altres procediments amb punxades, podem transmetre infeccions dels tipus SIDA, o hepatitis B i C. Un inconvenient peculiar en pacients amb un tatuatge al final de l'esquena es la impossibilitat per l'aplicació de anestesia epidural.
De totes maneres, el major inconvenient dels tatuatges està relacionat amb la seva indelebilitat. Tatuar-se un nom o una dibuix pot ser satisfactori als 15 anys i una carrega poc temps després per a la resta de la vida. Perquè tot i que és possible eliminar un tatuatge, per aconseguir-lo cal passar per un procediment molest que precisa de diverses sessions i que no sempre aconsegueix els resultats desitjats.

Papas vull fer-me un tatoo!!!
Quan arribi aquesta pregunta, habitualment a la adolescència, com en moltes altres ocasiones en la criança dels fills cal tenir preparada una resposta. Una resposta que inclou molt de negociació i poc d'imposició. A la pagina “En família” de la Sociedad Española de Pediatria podeu trobar més informació per elaborar la resposta.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada