diumenge, 3 de novembre del 2013

Li heu doneu paga al vostre fill?

Hi ha un munt de pares que donen als seus infants una paga. Argumenten que els ajuda a aprendre sobre els diners, i les comença a ensenyar sobre la responsabilitat i el valor de les coses. També pot ser un bon argument davant de les demandes freqüents de llaminadures i/o joguines. Si tenen els seus propis diners, es pot ensenyar als nens sobre les compres que val la pena i las que no.
Però altres pensen que no s’ha de confondre la diferencia entre el valor i el cost de les coses. Pensen que donant una paga als nens més que educar sobre la gestió assenyada dels diners, estan abocant als fills a posar preu a les coses.

Una família es diferent a altre. Cada nen és diferent, i cada família té diferents idees i valors sobre els diners, i com gestionar-los. I està be que així sigui. Aquí teniu una magnifica oportunitat per prendre un camí o un altre segon el vostre parer com a pares. De totes dues direccions trobareu defensors i detractors, arguments a favor i en contra.
Si decidiu que donareu una paga, hi ha alguns temes a reflexionar.

Quan començar? Això dependrà molt del nen o nena i del sentit que vulgui donar-li a la paga. Al començament de la secundària els nostres fills són més independents. Ja van al “Insti”. Ja em tingut prou anys per donar lliçons sobre els diners i com s’han utilitzar. Pot ser el moment.

Quant s’ha de donar. En alguns suggereixen donar de 50 centaus a un dòlar per cada any d'edat . Si fem un canvi favorable als interessos dels nostres fills, mig a un euro per any d’edat. Però en realitat , no hi ha cap quantitat “correcta ". Una vegada més, vostè decideix.

Hauria d'estar vinculada a les tasques domèstiques o els resultats acadèmics? Està bo que aprenguin el concepte de que els diners s’han de guanyar, i no val només parar la mà. Però tampoc volem pagar-los per fer una feina que han de fer com a membres de la família, de manera que moltes famílies no els agrada pagar per les tasques domèstiques .
Si vol vincular d'alguna manera la paga a les tasques, pot pagar per cada tasca extra acabada, o simplement pagar una quantitat i esperar que dugui a terme aquelles tasques.

Tenim la feina feta ?
Vostè ho ha de decidir tot per avançat. Com la majoria de les qüestions de la criança dels fills , no hi ha res determinat. Vostè decideix quina mena de educació, sobre els diners o sobre altres coses, vol transmetre al seus infants. Ha ensenyar com han d’ajudar a casa i com augmentaran les seves responsabilitats amb la edat. Explicar com ser part d'una família significa certes responsabilitats i fer feines. Vostè ha de saber reconèixer i reforçar la feina feta. Vostè abans de pensar en la paga ha de haver ensenyat al seu infant el significat de conceptes com els diners i el valor i el preu de les coses.
Així quan el seu fill de 8, o de 10 o de 12 anys d'edat, li demani una paga, vostè sabrà què dir .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada