diumenge, 5 de maig del 2013

Viatges en avió amb nens

Les vostres properes vacances inclouen un viatge en avió ? Una planificació adequada, pot ajudar fer del vol és una bona experiència per a vostès i els seus fills i filles.

Consells abans del vol?
  • Els nadons de menys de 7 dies d'edat no han de volar. La pressió de la cabina d'un avió canvia sovint, i un nadó acabat de néixer pot tenir problemes.
  • La llet, els sucs i els aliments per a nadons estan permesos a l'equipatge de mà. Fiqueu-los en contenidors petits. Porteu una nevereta amb gel per mantenir-los frescos.
  • Assegureu-vos de conèixer els recursos sanitaris del lloc on aneu i els números de contacte en cas d'emergència. Portar una assegurança és un bon mesura.
  • Poseu al dia les vacunes sistemàtiques dels vostres infants abans del viatge. Esbrineu, si viatgeu a l'estranger, si calen vacunes especials. (Podeu consultar a: Unitat de Vacunacions Internacionals. Avgda. Drassanes, 17. Barcelona 08001. Telèfon: 933270550)
  • Assegureu-vos de portar totes les medecines del vostre fill. Si té alguna malaltia especial o al·lèrgia, demaneu un informe al vostre metge.
  • Si el vostre fill es mareja, consulteu el vostre metge. Us pot recomanar donar-li un medicament 30 a 60 minuts abans de la sortida.
  • Assabenteu-vos de què podeu portar a bord.
  • Cada línia aèria té les seves pròpies normes. Si no esteu segurs, consulteu amb la línia aèria abans de viatjar.

Consells durant i després del vol
  • Expliqueu el viatge als nens perquè sàpiguen què passarà i no tinguin por.
  • Els nens menors de 2 anys d'edat no tenen el seu propi seient. Han de quedar subjectes a la falda d'un dels pares durant l'enlairament i l'aterratge. La hostessa us mostrarà com s'ha de fer. No utilitzeu un cabàs o mocador portabebès.
  • El vostre fill ha de romandre en el seu seient, amb el cinturó de seguretat cordat durant tot el vol. Mantenir quiets els nens durant tot el viatge pot tenir les seves dificultats. Llibres, joguines, llapis de colors, música i alguna cosa per picar ajuden a mantenir-los distrets. No utilitzeu medicaments per sedar els vostres fills.
  • Els canvis en la pressió de la cabina poden ser dolorosos, especialment pels nens més petits. Pels nadons, la lactància materna, la succió del biberó o el xumet poden oferir algun alleugeriment, especialment durant l'enlairament i l'aterratge. Pels nens més grans, mastegar xiclet pot ajudar. És recomana no volar fins a 2 setmanes després de patir una infecció d'orella.
  • Si després del vol, la sensació d’"orelles tapades" molesten el seu fill, ensenyeu-li a bufar amb els llavis i el nas tapat hermèticament.
  • Creuar zones horàries pot pertorbar la son d'un nen després dels viatges (jet-lag). El ritme de la son torna a la normalitat en pocs dies.
Encara més a http://enfamilia.aeped.es/especiales/nos-vamos-viaje


2 comentaris:

  1. Fantstic blog!
    Jo tinc alguns consells mes! Amb 6 vols d'anada i tornada de barcelona a suissa he vist
    1. dur suero fisiologic i pssar-li abans de enlairar-me i depres ajuda, si te mocs (sempre en te) marxen i li molesten menys els canvis de pressio, a mes a mes la're a l'avio es molt sec i aix tambe l'ajudo.
    2. dura juguets petitons que el nen no conegui per anar-lo distreient (jo dues setmanes abans li amago algunes coses seves i les trec a l'avio, li semblen noves!
    3. des de que va fer 6 messos m'enduia algunes galetes d'arros per si les acceptava i el tenia entretingut una estona.
    4. Si el pare/mare va sol recomano fer pipi al aeroport, al avio es un cristo.
    5. Desistir quan la ciatura es mou i aixeca per llepar-ho tot, ho he intentat tot, res funciona, ho llepa tot i quan tornem a asa esta refredat una setmana, que hi farem!
    6. si es pot no volar low-cost. El personal generalment es menys amable i lels avions son menys espaiosos. Jo he fet el mateix recorregut amb swiss i vueling, 60 euros de diferencia pero la qualitat de vatge no te res a veure.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies pels teus comentaris plens de sentit comú. Condició aquesta bàsica per la criança del infants

      Elimina