diumenge, 19 de maig del 2013

El nen també viatja segur en cotxe

L'estiu es una època ideal per viatjar. Es necessari pensar en la importància de la seguretat per els nens i les nenes quan viatgen en cotxe. Els dispositius de retenció infantil dins de l'automòbil adaptats a l'edat i pes dels nens són fonamentals. 


Aquest no són consells tant sol per l'estiu, sempre que un nen viatja en cotxe s'han de tenir en compte les normes de seguretat. 
1. Els nens en edats compreses entre 0 i 12 anys, han d'utilitzar sistemes de retenció específics (cadiretes, coixins elevadors...)
2. El pes del nen, així com les seves característiques biodinàmiques són els aspectes a tenir en compte a l'hora d'escollir un sistema o un altre de retenció específic.
3. Els dispositius de retenció han de ser homologats sempre.
4. Mai no s'ha de transportar en braços a un nen, ja que a més de 5 Km/h l'adult no podrà retenir-lo si es produeix una frenada brusca o un accident.
5. Si el cotxe disposa d'air-bag per al passatger, desconnectar l'air-bag, o col·locar la cadira en sentit contrari a la marxa o posar el nen al seient posterior.
6. En cas de no disposar d'un sistema de retenció específic, és preferible usar el propi cinturó de seguretat del vehicle.
7. Ens hem de posar a tota hora el cinturó de seguretat ja que SEMPRE cal donar exemple als nens

Els diferents grups, en relació al pes, tenen uns consells específics de seguretat i de dispositius de retenció dintre del automòbil. Grup 0: 0-10 kg. (0-9 mesos). Grup I: 9-19 kg. (9 mesos-3 anys). Grup II: 18-25 kg. (3-6 anys). Grup III: 22-36 kg. (6-12 anys). Trobareu aquests consells especifiques per les diferents edats a la pagina web. http://www.fcodinagarcia.cat/planes/consells/vial.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada